Örebro Black Knights herrar vinner SM-guld 10 juli 2021.

Text från klubbens hemsida:

"Efter 6 silvermedaljer blev det tillslut ett efterlängtat guld till Örebro Black Knights herrar på det sjunde försöket. På Behrn Arena inför 3 000 åskådare besegrades Stockholm Mean Machines med 28-14.

Det var dock motståndarna Stockhom som tog taktpinnen i starten och matchbilden såg skrämmande lik den vi såg när Mean Machines besegrade Carlstad Crusaders i semifinalen. Mathew Retzlaff, totalt 114 yards på marken, var svårtacklad för Örebros försvar. I början av andra kvarten tog också gästerna ledningen när Retzlaff hittade fram med en passning, som överraskade försvaret, till österrikaren Dobrolevski.

I detta läget i matchen såg det ut som allt momentum var hos Stockholm och att det kunde bli en tung dag för Black Knights. Med två minuter kvar av första halvleken klarade Örebro stoppa Mean Machines anfall och ta över bollen. Sex spel och 1 minut senare hittade QB Trevor Vasey fram till Johannes Lindéus i målområdet, men en missad extrapoäng gjorde att Stockholm ändå gick till halvtidsvila med en knapp ledning 6-7.

Örebro skall sparka av bollen i början av andra halvlek, men HC Sam Eisenstadt väljer att sparka den kort för att försöka stjäla en possesion. Det tuffa beslutet lyckas och driven slutar med att dagens MVP QB Vasey springer in bollen på egenhand i målområdet. På extrapoängförsöket fångar Jimmy Palmborg bollen och Black Knights har tagit ledningen med 14-7.

Om första halvlek var aningen tillknäppt, var tredje kvarten ett fyrverkeri. Endast tre minuter efter Örebros TD reducerar Stockholm till 14-14 genom Timmy Göransson följt av att Hjalmar Gertsson fångar en passning och springer 71 yards, för att återigen ge hemmalaget ledningen 21-14. Det var också ställningen efter tre spelade kvartar.

I början av fjärde kvarten tacklade landslagsaktuella Jonathan Armendariz en springande Retzlaff så pass hårt att han tappade bollen. Sebastian Nilsson kastade sig över den och Örebro kunde överta bollen. På tredje och 24 kastade QB Vasey bollen 41 yards rakt i händerna på WR Johannes Lindéus som kunde fira sin andra TD för dagen.

I fjärde kvarten tappade Stockholm lite tålamod med egen taktik för dagen och det blev fler försök att avancera bollen genom luften för att komma ikapp i protokollet. Det slutade med att Jacob Wesslén kunde ta en INT när Stockholms QB kastade en chansboll mot Örebros målområde. Black Knights gav aldrig bollen tillbaka och matchen var därmed avgvjord."

Artiklar från Nerikes Allehanda. Texten från Black Knights hemsida.