KIF Örebro i Champions league 2015

"KIF fick en drömstart i kvällens 8-delsfinal på Behrn Arena mot Paris Saint-Germain och gjorde 1-0 redan i den tredje minuten genom Sanna Talonen Torstensson. Resultatet stod sig länge, men hemmalaget blev pressade av PSG och målvakt Carola Söberg gjorde en kanoninstats matchen igenom. Men i minut 71 kvitterade PSG, målgörare Anja Mittag. Anja Mittag är också rekordhållare, hon har gjort totalt 49 Champions League-mål. Matchen slutade sedan 1-1 (1-0).

Carola Söberg tilldelades priset som matchens lirare, men hela laget kämpade tillsammans och gjorde en fantastiskt stark insats!

Efter matchen tackades lagkapten Elin Magnusson och tränare Rickard Nilsson av, som båda har gjort sina sista matcher med KIF på Behrn Arena. Men de kommer självklart finnas på plats i returmötet i Paris. Elin slutar som spelare i klubben efter hela 17 år i KIF tröjan!

Nytt publikrekord för KIF!
I kväll slogs också det gamla publikrekordet på 5 172 personer från 2005, då KIF tog emot Umeå IK i Damallsvenskan. Hela 5 976 personer var på plats på Behrn arena för att se matchen! Stort tack till alla som kom!

Returmöte i Paris nästa vecka
Den 18 november kl. 20.00 spelas returmötet på Stade Charlety i Paris. Resultaten från de båda matcherna slås sedan ihop, och KIF måste alltså vinna på bortaplan för att ta sig vidare till kvartsfinal i Uefa Women's Champions League."

Sandra Norling, KIF Örebro

KIF Örebro-Paris SG 1-1 (1-0)

KIF: Carola Söberg, Hanne Gråhns, Marina Pettersson-Engström, Marie-Eve Nault, Susanna Lehtinen, Ogonna Chukwudi (8 Linda Hallin), Michelle de Jongh, Elin Magnusson, Julia Spetsmark (90. Freja Olofsson), Sanna Talonen, Adelisa Grabus (65. Sejde Abrahamsson)

PSG: Katarzyna Kiedrzynek, Jessica Houara-d'Hommeaux, Laura Georges, Sabrina Delannoy, Laure Boulleau, Erika, Kheira Hamraoui (71 Caroline Seger), Shirley Cruz, Lindsey Horan (78 Lisa Dahlkvist), Anja Mittag, Marie-Antoinette Katoto (65 Cristiane)

1-0 Sanna Talonen (3)

1-1 Anja Mittag (71)

Varningar: Sanna Talonen och Ogonna Chukwudi

Domare: Carina Vitulano, Italien

Publik: 5.976